Puisi 3 Bahasa

Syi’ir Tanpo Waton

By: Gus Dur

Ngawiti ingsun nglaras syi’iran

Kelawan muji maring pangeran

Kang paring rohmat lan kenikmatan

Rino wengi tanpo pitungan 2x

 

Duh bolo konco priyo wanito

Ojo mung ngaji sarengat bloko

Gur pinter ndongeng nulis lan moco

Tembe mburine bakal sengsoro 2x

 

Akeh kang apal Qur’an Haditse

Seneng ngafirke marang liyane

Kafire dhewe ndak digatekke

Yen isih kotor ati akale 2x

 

Gampang kabujuk nafsu angkoro

Ing pepahese gebyare ndonyo

Iri lan meri sugihe tonggo

Mula atine peteng lan nisto 2x

 

Ayo sedulur jo nglaleake

Wajibe ngaji sak pranatane

Nggo ngandelake iman tauhide

Baguse sangu mulyo matine 2x

 

Kang aran sholeh bagus atine

Kerono mapan sari ngelmune

Laku thoreqot lan ma’rifate

Ugo haqeqot  manjing rasane 2x

 

Al Quran qodim wahyu minulyo

Tanpo tinulis biso diwoco

Iku wejangan guru waskito

Den tancepake ing jero dhodho 2x

 

Kumanthil ati lan pikiran

Mrasuk ing badan kabeh jerohan

Mu’jizat rosul dadi pedoman

Minongko dalam manjinge iman 2x

 

Kelawan Allah Kang Moho Suci

Kudu rangkulan rino lan wengi

Ditirakati diriyadhohi

Dzikir lan suluk jo nganti lali 2x

 

Uripe ayem rumongso aman

Dununge roso tondo yen iman

Sabar nrimo najan pas pasan

Kabeh tinakdir saking pengeran 2x

 

Kelawan konco dulur lan tonggo

Kang podho rukun ojo dursilo

Iku sunahe Rosul kang mulyo

Nabi Muhammad panutan kito 2x

 

Ayo nglakoni sekabehane

Allah kang bakal ngangkat drajate

Senajan asor toto dhohire

Ananging mulyo maqom drajate 2x

 

Lamun palastra ing pungkasane

Ora kesasar roh lan sumane

Den gadang Allah swargo manggone

Utuh mayite uga ulese 2x

 

ENGKAU DAN DIRIMU

By: Abdul Gofur, M.Pd.

 

Engkau dilahirkan

Dari pemikiran

Para kyai

Yang peduli dengan

dirimu

 

Engkau dibesarkan

Dari pemikiran

Para kyai

Dan yang peduli dengan

Dirimu

 

Engkau dikembang

Besarkan dari pemikiran

Para kyai dan ustad ustadza

Yang peduli dengan

Dirimu

 

Engkau dikembang

Besarkan dari kepercayaan

Orang yang peduli dengan

Dirimu

 

Sekarang engkau

Sudah besar dan

Dapat kepercayaan

Dari orang banyak

 

Dengan Dirimu

Sekarang ini mudah-mudahan

Engkau masih

Dapat dipercaya banyak orang

Sampai akhir tentang

Dirimu

 

너는

By: Ar

너는 정말로 달곰해

Neoneun jeongmallo dalkomhae

Kamu manis memang

단맛이 사라질거야

Danmas-i sarajilgeoya

Tapi manisnya bakal hilang

모든 여자애들

Modeun yeojaadeul

Kalau semua cewek

당신은 “친애하는”

Dangshin-eun “chin-aehaneun”

Kamu panggil “sayang”

 

Related posts

Leave a Comment